Följ Nationellt kompetenscentrum anhöriga

Barn- och äldreministern: Ingen ska behöva känna oro

Nyhet   •   Apr 10, 2018 17:48 CEST

Lena Hallengren, barn-, äldre- och jämställdhetsminister. Foto: Ninni Andersson/Regeringskansliet

Den statliga assistansersättningen (LSS) är under utredning vilket väckt mycket oro. I ett första diskussionsunderlag föreslår utredaren bland annat att rätten till personlig assistans ska tas bort för barn under tolv år. Utredarens förslag är dock inget som regeringen tänker följa.

- När det gäller rätten till personlig assistans ska vi inte ta bort några rättigheter för barn under 12 år eller äldre över 80 år. Det ska man inte känna någon oro för, säger Lena Hallengren (S), barn-, äldre- och jämställdhetsminister.

Lena Hallengren har tackat ja till att invigningstala på Nka:s konferens Livets Möjligheter där hon kommer att utveckla sin syn på anhöriga och framtidens anhörigstöd.

Läs hela intervjun med Lena Hallengren på Nka:s hemsida

Fakta/Livets Möjligheter
Den 23–24 april 2018 arrangeras konferensen Livets Möjligheter i Stockholm. En nationell konferens om personer med flerfunktionsnedsättning som riktar sig till anhöriga, personal och beslutsfattare.

Program
Praktisk information och priser
Anmälan

Kommentarer (0)

Lägg till kommentar

Kommentera

Genom att skicka din kommentar accepterar du att dina personuppgifter behandlas i enlighet med Mynewsdesks <a href="http://news.anhoriga.se/se/about/terms-and-conditions/privacy_policy">Integritetspolicy</a>.