Gå direkt till innehåll

Nyhet -

Carers Week 2013

It makes great business!

Det är Ian Peters, VD för British Gas och ordförande i Employers for carers, korta svar på frågan om varför fler ska gå med i nätverket Employers for carers, Efc. Efc är den engelska motsvarigheten till och förebilden för Arbetsgivare för anhöriga. I början av juni 2013 var projektgruppen bestående av projektledare Charlotte Jonasson Falk och kommunikatör Karin Holmåker tillsammans med Nka:s FoU-ledare Elizabeth Hanson på studiebesök i London. Syftet med besöket var att ta lärdomar från Employers for carers och skapa en relation för ett ökat samarbete för frågorna i Europa.

Projektgruppen för Employers for carers hade förberett en välplanerad vecka för sin svenska motsvarighet. Veckan bestod av lunchmingel och panelsamtal på The Royal Society, företagsbesök på Credit Suisse, Financial Ombudsman Service och London Fire Brigade, frågestund i Houses of Parliament samt ett avslutande samtal på Carers UK, den engelska motsvarigheten till Anhörigas Riksförbund.

- Mina reflektioner från veckan är att det krävs inga stora insatser för att arbetsgivare ska göra stor skillnad. Medvetenhet kring anhörigfrågan är nyckeln samt att arbetsgivare och anställd samarbetar för att hitta individuellt anpassade lösningar. Flexibilitet behövs från båda sidor, säger Charlotte Jonasson Falk.

Text och foto: Karin Holmåker

Ämnen

Taggar


Tillsammans med anhöriga, professionella och beslutsfattare vill vi göra skillnad för anhöriga och deras närstående. Vårt mål är att bidra till en förbättrad och effektivare vård och omsorg för alla.

Presskontakt

Paul Svensson

Paul Svensson

Presskontakt Koordinator 0704 551195