Följ Nationellt kompetenscentrum anhöriga

Det bästa anhörigstödet – en väl fungerande vård och omsorg

Nyhet   •   Nov 21, 2017 15:12 CET

– En väl fungerande vård och omsorg är det bästa anhörigstödet. Den slutsatsen drogs under inspirationsdagen om stöd till anhöriga till personer med psykisk ohälsa den 20 oktober. Inspirationsdagen anordnades av NSPH, Nationell samverkan för psykisk hälsa i samverkan med Nka, Nationellt kompetenscentrum anhörig, SKL, Sveriges kommuner och landsting och Studieförbundet Vuxenskolan.

Anki Sandberg, ordförande, NSPH hälsade välkommen och konstaterade att det inte nog går att betona vikten av att diskutera frågor om stöd till anhöriga till personer med psykisk ohälsa.
– Den här inspirationsdagen handlar mycket om hur vi kan mötas över gränserna; föreningsliv, kommuner och myndigheter. Det i sig är en stor utmaning, där ingen ensam sitter på svaret. Under dagen lyfter vi flera goda exempel på stödinsatser runt om i landet. Medvetenheten om betydelsen av anhörigstöd ökar hela tiden. Ingen är betjänt av att hela familjen går under. Alla som lever med funktionsnedsättning har familj och vänner, som också påverkas av situationen. Ingen är en öde ö.

Läs reportaget på Nka:s webbplats

Ta del av filmat material från konferensen på Nka Play

Kommentarer (0)

Lägg till kommentar

Kommentera

Genom att skicka din kommentar accepterar du att dina personuppgifter behandlas i enlighet med Mynewsdesks Integritetspolicy.