Gå direkt till innehåll
En barndom med missbruk och psykisk ohälsa i familjen – hur gör vi skillnad?

Nyhet -

En barndom med missbruk och psykisk ohälsa i familjen – hur gör vi skillnad?

Socialstyrelsen anordnade ett seminarium i Almedalen som handlar om barn som växer upp med missbruk och psykisk ohälsa i familjen.

Nya studier visar på mycket allvarliga konsekvenser för minst 60 000 barns hälsa, skolgång och arbetsliv. Trots att vården och omsorgen ofta har kontakt med deras föräldrar är det vanligt att de själva hinner utveckla stora problem innan de uppmärksammas. Hur kan vi bryta mönstret och ge barnen en bättre framtid? Lyssna på personliga erfarenheter av vad som verkligen fungerar, erfarenheter från projekt som syftar till att hjälpa hela familjen samt samhällsanalyser som ger skäl att genast initiera mer förebyggande insatser.

I samband med seminariet presenterades en ny rapport från Nka och Linnéuniversitetet, Barn som anhöriga - ekonomisk studie av samhällets långsiktiga kostnader. 

Seminariet filmades och kan ses här!

Relaterade länkar

Ämnen

Taggar


Tillsammans med anhöriga, professionella och beslutsfattare vill vi göra skillnad för anhöriga och deras närstående. Vårt mål är att bidra till en förbättrad och effektivare vård och omsorg för alla.

Presskontakt

Lennart Magnusson

Lennart Magnusson

Verksamhetschef 0480-418021

Relaterat material

Relaterade nyheter