Följ Nationellt kompetenscentrum anhöriga

Fyra nyproducerade kortfilmer om anhöriga väcker till eftertanke

Nyhet   •   Jan 30, 2019 08:18 CET

Filmer med anhöriga som berättar

–Förhoppningsvis kan filmen vara till hjälp för andra, som på samma satt som vi mist en nära anhörig. Därför känns det viktigt att delta i en film om att vara anhörig, säger Leif Svanlund. Han har kommit i sällskap med sitt barnbarn Filip Svanlund, 16 år, som för sex år sedan miste sin mamma.

I början av december bjöd Röda Korset in till premiärvisning av fyra kortfilmer om anhöriga på huvudkontoret i Stockholm.

Filmerna om anhöriga har producerats av deltagare på dokumentärlinjen på Röda Korsets folkhögskola, i nära samarbete med Röda Korset Sverige, Nationellt kompetenscentrum anhöriga, Nka och Anhörigas Riksförbund.

De fyra filmerna visar anhöriga i olika livssituationer. I filmerna får vi följa personerna i deras vardag, med såväl utmaningar som i glädjestunder. Genom det raka, dokumentära berättandet får tittarna komma nära de anhöriga och deras närstående på ett djupt berörande sätt. Något som väcker till eftertanke och insikt om hur viktigt stödet från samhället är till anhöriga, oavsett livssituation. Genom filmerna ökar även förståelsen för hur besvärligt livet kan bli om stödet uteblir eller inte ges i tillräckligt stor utsträckning.

Läs mer

Kommentarer (0)

Lägg till kommentar

Kommentera

Genom att skicka din kommentar accepterar du att dina personuppgifter behandlas i enlighet med Mynewsdesks Integritetspolicy.