Följ Nationellt kompetenscentrum anhöriga

Hur kan vi öka förståelsen för hur vi bäst kan hjälpa barn som anhöriga och unga omsorgsgivare och att säkerställa ett effektivt stöd för dem?

Nyhet   •   Nov 10, 2016 09:37 CET

Den 29-31 maj anordnas konferensen 2nd International Conference "Every Child has the Right to..." som handlar om hur vi kan samarbeta med barn och ungdomar för att få en bättre förståelse för hur vi bäst kan hjälpa barn som anhöriga och unga omsorgsgivare och säkerställa ett effektivt stöd för dem.

Konferensen samlar världsledande forskare och praktiker inom området.

Nka har intervjuat Saul Becker, professor och dekan för The School of Sociology and Social Policy at the University of Birmingham, Storbritannien som är en av plenarföreläsarna på konferensen. Saul Becker berättar att drygt sju till åtta procent av barn i Europa är omsorgsgivare och det finns mycket att göra för dessa barn och ungdomar.
Klicka här för att se intervjun med Saul Becker.

Nka har också intervjuat Ingvar Nilsson som är Nationalekonom och han beskriver hur man med tidigt stöd i förskola och skola kan minska samhällskostnaderna och bidra till bättre förutsättningar för barn och unga.
Klicka här för att se intervjun med Ingvar Nilsson

Både Saul Becker och Ingvar Nilsson kommer att vara plenarföreläsare på konferensen i Malmö.

I samband med konferensen har Nka tagit fram en trailer med barn och unga som berättar.
Klicka här för att se trailern 

Här kan du läsa mer om konferensen!

Kommentarer (0)

Lägg till kommentar

Kommentera

Genom att skicka din kommentar accepterar du att dina personuppgifter behandlas i enlighet med Mynewsdesks Integritetspolicy.