Hur kan vi öka förståelsen för hur vi bäst kan hjälpa barn som anhöriga och unga omsorgsgivare och att säkerställa ett effektivt stöd för dem?

Nyhet -

Hur kan vi öka förståelsen för hur vi bäst kan hjälpa barn som anhöriga och unga omsorgsgivare och att säkerställa ett effektivt stöd för dem?

Den 29-31 maj anordnas konferensen 2nd International Conference "Every Child has the Right to..." som handlar om hur vi kan samarbeta med barn och ungdomar för att få en bättre förståelse för hur vi bäst kan hjälpa barn som anhöriga och unga omsorgsgivare och säkerställa ett effektivt stöd för dem.

Konferensen samlar världsledande forskare och praktiker inom området.

Nka har intervjuat Saul Becker, professor och dekan för The School of Sociology and Social Policy at the University of Birmingham, Storbritannien som är en av plenarföreläsarna på konferensen. Saul Becker berättar att drygt sju till åtta procent av barn i Europa är omsorgsgivare och det finns mycket att göra för dessa barn och ungdomar.
Klicka här för att se intervjun med Saul Becker.

Nka har också intervjuat Ingvar Nilsson som är Nationalekonom och han beskriver hur man med tidigt stöd i förskola och skola kan minska samhällskostnaderna och bidra till bättre förutsättningar för barn och unga.
Klicka här för att se intervjun med Ingvar Nilsson

Både Saul Becker och Ingvar Nilsson kommer att vara plenarföreläsare på konferensen i Malmö.

I samband med konferensen har Nka tagit fram en trailer med barn och unga som berättar.
Klicka här för att se trailern 

Här kan du läsa mer om konferensen!

Relaterade länkar

Ämnen

Taggar


Tillsammans med anhöriga, professionella och beslutsfattare vill vi göra skillnad för anhöriga och deras närstående. Vårt mål är att bidra till en förbättrad och effektivare vård och omsorg för alla.

Presskontakt

Lennart Magnusson

Lennart Magnusson

Verksamhetschef 0480-418021
Elizabeth Hanson

Elizabeth Hanson

Professor FoU-ledare och forskare 0480-41 80 22

Relaterat material