Gå direkt till innehåll
IKT-stöd till yrkesverksamma anhöriga till äldre närstående

Nyhet -

IKT-stöd till yrkesverksamma anhöriga till äldre närstående

Nästa vecka arrangerar Nka ett webbinarium om möjligheterna och utmaningarna med IKT-stöd till yrkesverksamma anhöriga till äldre närstående. Med Stefan Andersson som verkar som klinisk lektor på Linnéuniversitetet och projektmedarbetare på Nka.

I Sverige är det cirka 100 000 personer av de 900 000 förvärvsarbetande anhöriga som behövt minska sin arbetstid eller sluta arbeta på grund av sitt omsorgsgivande.Under webbinariet kommer Stefan Andersson presentera resultat från sin doktorsavhandling och berätta om vilka former av IKT-stöd anhöriga önskar få tillgång till, samt förslag till åtgärder för att utveckla och införa IKT-stöd för yrkesverksamma anhöriga till äldre närstående.

När?
Tisdag, 28 november kl 13:30-14:45

Här kan du läsa mer om webbinariet och anmälan (nedre delen av sidan)

Här kan du läsa mer om våra övriga webbinarier

Nka:s webbinarier vänder sig till alla som är intresserade av anhörigfrågor och medverkan är helt kostnadsfri.

Fakta: Informations och kommunikationsteknologi (IKT)

IKT är en samlingsterm för teknik som används för att hantera information och underlätta kommunikation. IKT omfattar informationsteknologi (IT), telefoni, sändningsmedier och alla typer av ljud, videobehandling och överföring.

Källa: European-agency.org

Ämnen

Taggar


Tillsammans med anhöriga, professionella och beslutsfattare vill vi göra skillnad för anhöriga och deras närstående. Vårt mål är att bidra till en förbättrad och effektivare vård och omsorg för alla.

Presskontakt

Paul Svensson

Paul Svensson

Presskontakt Koordinator 0704 551195

Relaterade nyheter