Gå direkt till innehåll
Frida Andréasson, möjliggörare och praktiker på Nationellt kompetenscentrum anhöriga, Nka och doktorand på Linnéuniversitetet, institutionen för hälso- och vårdvetenskap.
Frida Andréasson, möjliggörare och praktiker på Nationellt kompetenscentrum anhöriga, Nka och doktorand på Linnéuniversitetet, institutionen för hälso- och vårdvetenskap.

Nyhet -

Nka medverkade på expertmöte i Berlin

Nyligen deltog Frida Andréasson från Nationellt kompetenscentrum anhöriga, Nka, i ett europeiskt expertmöte i Berlin på inbjudan av den tyska regeringen. Mötet handlade om stöd och insatser för förvärvsarbetande anhöriga.

Den 4-5 september samlades ett 30-tal utvalda experter från flera olika länder i Berlin för att diskutera stöd och insatser för förvärvsarbetande anhöriga. Expertmötet, arrangerades av det tyska regeringsorganet Ministeriet för familje-, äldre-, kvinno-, och ungdomsfrågor i samverkan med Observatoriet för sociopolitiska utvecklingar i Europa. Sverige representerades av Frida Andréasson, möjliggörare och praktiker på Nationellt kompetenscentrum anhöriga, Nka, och doktorand på Linnéuniversitetet, institutionen för hälso- och vårdvetenskap.
– Det har varit jätteintressant att få lyssna till hur andras system ser ut och vilka lösningar de hittar. Och att se att vi ändå har liknande utmaningar. Till exempel så finns det inte tillräckligt med data om yrkesarbetade anhöriga i Europa, säger Frida Andréasson.
– Och vilka insatser är det som hjälper? Vad behöver förvärvsarbetande anhöriga? Vad kommer de behöva i framtiden? Där tror jag att digitaliseringen kan spela en viktig roll.

Läs reportaget på Nka:s webbplats

Ämnen


Tillsammans med anhöriga, professionella och beslutsfattare vill vi göra skillnad för anhöriga och deras närstående. Vårt mål är att bidra till en förbättrad och effektivare vård och omsorg för alla.

Presskontakt

Paul Svensson

Paul Svensson

Presskontakt Koordinator 0704 551195

Relaterade nyheter