Följ Nationellt kompetenscentrum anhöriga

Nka medverkade på expertmöte i Berlin

Nyhet   •   Sep 13, 2017 10:20 CEST

Frida Andréasson, möjliggörare och praktiker på Nationellt kompetenscentrum anhöriga, Nka och doktorand på Linnéuniversitetet, institutionen för hälso- och vårdvetenskap.

Nyligen deltog Frida Andréasson från Nationellt kompetenscentrum anhöriga, Nka, i ett europeiskt expertmöte i Berlin på inbjudan av den tyska regeringen. Mötet handlade om stöd och insatser för förvärvsarbetande anhöriga.

Den 4-5 september samlades ett 30-tal utvalda experter från flera olika länder i Berlin för att diskutera stöd och insatser för förvärvsarbetande anhöriga. Expertmötet, arrangerades av det tyska regeringsorganet Ministeriet för familje-, äldre-, kvinno-, och ungdomsfrågor i samverkan med Observatoriet för sociopolitiska utvecklingar i Europa. Sverige representerades av Frida Andréasson, möjliggörare och praktiker på Nationellt kompetenscentrum anhöriga, Nka, och doktorand på Linnéuniversitetet, institutionen för hälso- och vårdvetenskap.
– Det har varit jätteintressant att få lyssna till hur andras system ser ut och vilka lösningar de hittar. Och att se att vi ändå har liknande utmaningar. Till exempel så finns det inte tillräckligt med data om yrkesarbetade anhöriga i Europa, säger Frida Andréasson.
– Och vilka insatser är det som hjälper? Vad behöver förvärvsarbetande anhöriga? Vad kommer de behöva i framtiden? Där tror jag att digitaliseringen kan spela en viktig roll.

Läs reportaget på Nka:s webbplats

Kommentarer (0)

Lägg till kommentar

Kommentera

Genom att skicka din kommentar accepterar du att dina personuppgifter behandlas i enlighet med Mynewsdesks <a href="http://news.anhoriga.se/se/about/terms-and-conditions/privacy_policy">Integritetspolicy</a>.