Följ Nationellt kompetenscentrum anhöriga

Nyhetsbrev 2 - Flerfunktionsnedsättning

Nyhet   •   Jun 24, 2013 13:21 CEST

Headpod är ett dynamiskt huvudstöd och finns som förskrivningsbart hjälpmedel. Vi har träffat en familj som har fått hjälpmedlet och pratat med importören Ylva Dahlén: " De som har hittat på denna har gjort den för barnen, det märks. Den härmar en normal situation." säger hon.

I boktipset berättar vi om Nere för räkning, eller... om livet med ett svårt sjukt barn. I den berättar mamman själv om sin dotter och familjelivet. Boken ger läsning att känna igen sig i och hämta kraft ur: "Vi har ingen aning om vad våra barn är kapabla till" berättar mamman.

Vi tipsar också om bloggen Särskilda barn. 

Anhöriga till barn och unga med flerfunktionsnedsättning

Inom området Anhöriga till barn och unga med flerfunktionsnedsättning skapar Nationellt kompetenscentrum anhöriga ett kunskaps- och anhörigstöd. Stödet riktar sig främst till föräldrar till barn och unga med flerfunktionsnedsättning. Stödet utgår från behoven hos barn och unga med en kombination av rörelsehinder, utvecklingsstörning, kommunikationssvårigheter, syn- och/eller hörselnedsättning och medicinska problem. Arbetet sker på uppdrag av Socialdepartementet.

 

Bifogade filer

PDF-dokument

Kommentarer (0)

Lägg till kommentar

Kommentera

Genom att skicka din kommentar accepterar du att dina personuppgifter behandlas i enlighet med Mynewsdesks Integritetspolicy.