Följ Nationellt kompetenscentrum anhöriga

Rädda LSS - manifestationer runt om i landet

Nyhet   •   Dec 12, 2016 09:39 CET

Hundratals personer slöt upp in Stockholm för att visa sitt stöd för LSS-lagstiftningen.

Initiativtagarna till den landsomfattande manifestationen var RBU, Riksförbundet för Rörelsehindrade barn och ungdomar, som tidigare startat ett upprop: "Assistans är frihet! Rädda LSS". Senaste tidens beslut om minskade LSS-insatser för vissa personer med funktionsnedsättning och deras anhöriga har fått förödande konsekvenser. Även den pågående LSS-utredningen väcker oro. Inför manifestationen lyfte handikappförbunden. På plats fanns bland andra politikern Bengt Westerberg för att visa sitt stöd och det var också Westerberg som drev igenom LSS-reformen 1994.

– LSS-reformen har aldrig varit så hotad som den är idag. Jag är här för att visa mitt fulla stöd för en viktig lagstiftning. Trots oro för att lagen ska komma att försämras, är jag försiktigt positiv. Min förhoppning är att politikerna nu lyssnar på alla de företrädare för olika handikapporganisationer som samlats runt om i landet idag för att visa sitt stöd för LSS, säger Bengt Westerberg.

Läs reportaget på Nka:s webbplats

Kommentarer (0)

Lägg till kommentar

Kommentera

Genom att skicka din kommentar accepterar du att dina personuppgifter behandlas i enlighet med Mynewsdesks Integritetspolicy.