Följ Nationellt kompetenscentrum anhöriga

Stärkt anhörigstöd med hjälp av webbutbildning från Nka

Nyhet   •   Feb 22, 2018 11:57 CET

Camilla Persson, anhörigombud hemtjänsen Bunkeflo/Tygelsjö, Sebahate Gajtani, anhörigombud Dekorens vårdboende, Mihaela Suhoschi, anhörigombud Dekoren, och Sandra Naxin, chefsstöd Dekoren. Foto: Paul Svensson.

I Malmö stad pågår ett aktivt arbete med att utveckla anhörigperspektivet hos personal som jobbar inom hemtjänst och på särskilda boenden. Detta görs med hjälp av webbutbildningen "Utveckla stöd till anhöriga" som tagits fram av Nationellt kompetenscentrum anhöriga, Nka.

"Utveckla stöd till anhöriga" är en webbutbildning som vänder sig till personal inom äldre- och funktionshinderområdet och som möter människor som drabbats av sjukdom eller funktionsnedsättning. Syftet med utbildningen är att ge kunskap om hur man skapar bästa, möjliga samarbete mellan personal och anhöriga. Utbildningen handlar också om att visa på konkreta metoder för anhörigstöd och att ge en vägledning för hur rutiner och anhörigsamverkan kan utformas på den egna arbetsplatsen. I Malmö stad används utbildningen som ett verktyg för att ge ett anhörigperspektiv som spetskompetens till personal inom hemtjänst och på särskilda boenden.
– Arbetet med utbildningen har varit det roligaste jag gjort i mitt uppdrag på sista tiden. Det är alltid lika inspirerande att jobba med engagerade och duktiga medarbetare. Och jag hoppas att det vi gjort i Väster ska föras vidare till resten av Malmö. Det här är en viktig del i arbetet för att bli en anhörigkompetent verksamhet, säger Karin Skogmark.

Läs mer på Nka:s webbplats

Kommentarer (0)

Lägg till kommentar

Kommentera

By submitting the comment you agree that your personal data will be processed according to Mynewsdesk's <a href="http://news.anhoriga.se/se/about/terms-and-conditions/privacy_policy">Privacy Policy</a>.