Följ Nationellt kompetenscentrum anhöriga

Uppstartskonferens för projektet Barn som anhöriga

Nyhet   •   Sep 24, 2012 10:40 CEST

Barnet som anhörig ska uppmärksammas och få det stöd hon eller han behöver. Det är målet med projektet Barn som anhöriga och den 4 oktober anordnas en uppstartskonferens i  centrala Stockholm för projektet med kända föreläsare inom området. 

Nationell konferens Barn som anhöriga blir den officiella uppstarten  av projektet Barn som anhöriga, som leds av Nationellt kompetenscentrum Anhöriga och Linnéuniversitetet på uppdrag av Socialstyrelsen fram till 2014. Projektet är ett utvecklingsarbete av stöd till barn och ungdomar med föräldrar eller andra vuxna i barnets direkta närhet som har missbruksproblem, psykisk sjukdom eller funktionsnedsättning, använder vård, har en allvarlig fysisk sjukdom eller skada, eller som oväntat avlider. Inbjudna till att delta under konferensen är anhöriga, brukare, personal, beslutsfattare och ideella organisationer från hela landet.

Kända föreläsare
Föresläsare för dagen är bland annat representanter  från Barntraumateamet i Norrköping, Beroendecentrum Stockholms  läns landsting, Kuling.se, Statens folkhälsoinstitut, Sveriges  kommuner och landsting och Socialstyrelsen. Deltar och föreläser  gör även Mattias Karlsson som själv varit barn och anhörig och började skriva om sin pappas sjukdom på  bloggen”I demensens skugga” och Sandra Patel från Maskrosbarn.

Plats: Södermalmskyrkan, Stockholm
Kontaktpersoner: Nicklas Kartengren 0480-41 80 59 Helene Klapp 0480-41 80 37

Besök vår webbplats för mer information

Kommentarer (0)

Lägg till kommentar

Kommentera

Genom att skicka din kommentar accepterar du att dina personuppgifter behandlas i enlighet med Mynewsdesks Integritetspolicy.