Följ Nationellt kompetenscentrum anhöriga

Alla vinner på ett hållbart arbetsliv

Pressmeddelande   •   Nov 20, 2013 09:33 CET

- Det är inte alltid som man som arbetsgivare tänker på att det finns medarbetare på arbetsplatsen som är anhöriga. Därför är det viktigt för arbetsgivaren att bara ställa frågan och på så sätt visa att det inte finns någon skam i att berätta om sin situation, menar Charlotte Jonasson Falk, projektledare för Arbetsgivare för anhöriga.

Genom projektet Arbetsgivare för anhöriga vill vi öka medvetenheten och insikten kring anhörigfrågan på arbetsplatsen. Projektet kommer att stödja medlemmar i nätverket genom att hjälpa dem att utveckla policy och riktlinjer för att underlätta för yrkesverksamma anhöriga. Vi erbjuder en webbplats med lättillgänglig information både för arbetsgivare och arbetstagare om vilket stöd som finns att tillgå. Det kommer också att upprättas en supporttelefonlinje för både arbetsgivare och arbetstagare och nätverket ger möjlighet att utbyta erfarenheter med andra intresserade arbetsgivare som vill utveckla policy och arbetsliv för yrkesverksamma anhöriga.

Arbetsgivare för anhöriga vill bjuda in dig och din arbetsplats till att vara med och skapa framtidens arbetsliv. Tillsammans kan vi skapa en hållbar framtid också för den som är anhörig!

Tänk om…

Du sitter i ett viktigt möte på jobbet. Din telefon ringer. Du känner att du måste svara, men vad ska chefen och kollegorna tycka? Din mamma har ramlat och slagit sig och du är närmast anhörig. Det är tredje gången den senaste månaden. Du måste naturligtvis ge dig av genast. Vad kommer chefen säga när du kommer tillbaka? Vad ska du svara när kollegorna undrar? Du känner att du sviker ännu en gång. Frågan är bara vem du sviker, din närstående eller dina kollegor?

Tänk om….

Du sitter i ett viktigt möte på jobbet. Din telefon ringer. Du känner att du måste svara, men du vet också att chefen och dina kollegor är medvetna om varför du känner så. Din arbetsplats har en inkluderande arbetskultur. Du har förtroendearbetstid. Din chef litar på att du kommer att nå dina uppsatta mål, du har dessutom möjlighet att arbeta hemifrån eller på sjukhuset där din mamma ligger för vård. Du behöver inte längre ha dåligt samvete, du räcker till både för dig själv, din närstående och för dina kollegor.

Kontakt: Charlotte Jonasson Falk, charlotte.j.falk@anhoriga.se, 0480-41 80 61

  Karin Holmåker, karin.holmaker@anhoriga.se, 0480-41 80 34

  Lennart Magnusson, lennart.magnusson@anhoriga.se, 0480-41 80 21

  Alf Andersson, andalf@telia.com, 070-4240586


Nationellt kompetenscentrum anhöriga har tillsammans med Anhörigas Riksförbund fått finansiering från Socialdepartementet att under 2012-2014 arbeta med projektet och nätverket Arbetsgivare för anhöriga. I samarbete med arbetsgivare utvecklar projektet stöd till yrkesverksamma anhöriga för ett hållbart arbetsliv genom att skapa och utveckla ett nätverk av arbetsgivare.

Bifogade filer

PDF-dokument

Kommentarer (0)

Lägg till kommentar

Kommentera

Genom att skicka din kommentar accepterar du att dina personuppgifter behandlas i enlighet med Mynewsdesks Integritetspolicy.