Följ Nationellt kompetenscentrum anhöriga

Pressinbjudan - Mötesdag om anhörigfrågor i Göteborg

Pressmeddelande   •   Okt 05, 2012 15:24 CEST

Drygt 1,3 miljoner personer vårdar, hjälper eller stödjer en närstående. Det innebär närmare var femte person i vuxen ålder, enligt Socialstyrelsens senaste befolkningsstudie. Utan de anhörigas omsorgsinsatser skulle samhället inte klara av att tillgodose medborgarnas behov av omsorg.

Nationellt kompetenscentrum Anhöriga bjuder därför in press och media för att rapportera om mötesdagen i Göteborg.

Eric Åkerlind, från Göteborg kommer att medverka i en anhörigpanel på Nationellt kompetenscentrum Anhörigas mötesdag i Folkets Hus i Göteborg. Eric hjälper Alfhild Magnusson som snart fyller 103 år och behöver hjälp med vardagsbestyren.

         – Hon är helt fantastisk, tänk att ha överlevt två världskrig och fyra kungar. Att få finnas till för en så gammal människa gör att jag känner mig ganska tuff, säger Eric, som själv är 78 år.

Under mötesdagen deltar bland andra Socialstyrelsen, Anhörigas Riksförbund och Nationell Samverkan för Psykisk Hälsa. Under mötesdagen hålls seminarier, föreläsningar och workshops inom områdena – anhöriga till äldre, anhöriga till personer med psykisk ohälsa, barn som anhöriga, samt anhöriga till barn och ungdomar med flerfunktionsnedsättning.

Var: Folkets hus i Göteborg.

När: Onsdagen den 10 oktober. 09:30-16:30.

Kontakt:

Lennart Magnusson, verksamhetschef, NkA. Tfn: 0480-41 80 21
Fredrik Jansson, Informatör - äldre. Tfn: 0480-41 80 25
Ellinor Bjurnemark, informatör - flerfunktionsnedsättning. Tfn: 0480-41 80 36
Karoline Ödell, informatör – barn som anhöriga. Tfn: 0480-41 80 39

Nationellt kompetenscentrum Anhöriga
Tillsammans med anhöriga, professionella och beslutsfattare vill vi göra skillnad för anhöriga och deras närstående. Vårt mål är att bidra till en förbättrad och effektivare vård och omsorg för alla.

Kommentarer (0)

Lägg till kommentar

Kommentera

Genom att skicka din kommentar accepterar du att dina personuppgifter behandlas i enlighet med Mynewsdesks Integritetspolicy.